A Magyar Fesztivál Szövetség a fesztiválokat működtető szervezetek szakmai szövetsége, 2019-re már 225 taggal rendelkezünk, akik összesen 280 fesztivált képviselnek.

Szövetségünket az elnök, két alelnök és a - művészeti, közösségi, népművészeti, ill. gasztrokulturális tagozatainkat képviselő - négy elnökségi tagunk vezeti.

A 2002-ben alapított civil szervezetünk aktív szerepet vállal a hazai és határon túli magyar fesztiválok közötti információ-cserékben. Képviseljük a Kárpát- medencében lévő kulturális és turisztikai értékekre épülő rendezvényeinket, de nem tévesztjük szem elől a fesztivál innovációk fontosságát sem. Különböző fórumokon segítünk minőségi fesztiváljaink kommunikációjában, versenyképességük erősítésében, szolgáltatásaik fejlesztésében.

Megjelenítjük és képviseljük tagjaink érdekeit, igényeit és javaslatait a közvélemény és a döntéshozók előtt. Kapcsolatot tartunk az európai fesztivál színtérrel is.

A fesztiválok minősége kérdésben Szövetségünk egyfajta norma-alkotó szerepet kíván betölteni. Tagjainktól elvárjuk az alapvető szervezési, értékrend és a minőség alapú normák betartását, érvényesítését. Céljaink szolgálatában működtetjük tizenegy esztendeje a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot és veszünk részt – többek között - az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának munkájában.

• hírek
  • tagság
  • konferencia
  • pályázat
  • EFFE

Csatlakozz a Magyar Fesztivál Szövetség tagságához!

Fesztivál Regisztráció és Minősítés

from to
ical Google outlook
2019 Fesztiválok Művészeti fesztiválok