A Magyar fesztivál Szövetség sajtóközleményt jelentetett meg.
Bővebben itt olvasható.

Budapest, 2012. november 18., vasárnap (OS) – A 10 éves Magyar Fesztivál Szövetség sajtóhíre

A 275 fesztivált tömörítő Magyar Fesztivál Szövetség tíz éves jubileumi közgyűlését és évadzáró konferenciáját tartja november 22-23-án a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban. A szakmai találkozón részt vesznek az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának tagjai, lesz média kerekasztal beszélgetés a fesztiválokat jól ismerő újságírókkal és a turizmus belföldi igazgatójával. A Szövetségen belül megalakulnak a kulturális/művészeti területet-, a közművelődést-  és a gasztrokulturátát képviselő szakmai tagozatok is. Szó esik a fesztiválok kulturális- és turisztikai jelentőségéről, közösségformáló és kreatív gondolkodást elősegítő társadalmi szerepéről, továbbá a finanszírozási anomáliákról és a tervezhetetlenségből adódó problémákról. Másnap kerül sor a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program tanúsítványainak átadására, amelyet az idén 20 fesztivál nyert el. Az elmúlt négy esztendőben 400 fesztivál regisztrálta magát és több, mint 130 kapott különféle szakmai minősítést. Az idén kiváló fesztivál lett – többek között – a nyíregyházi Vidor Fesztivál, a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Debreceni Virágkarnevál. MFSZ elnökség www.fesztivalszovetseg.hu
Kiadó: Magyar Fesztivál Szövetség