A Magyar Fesztivál Szövetség Művészeti Tagozatának fesztiváljai komoly szerepet játszanak egyfelől nemzeti kulturális értékeink terjesztésében, másfelől az internacionális művészeti értékek hazai bemutatásában.
Művészeti fesztiváljaink az adott közösség ünnepei, egyben idegenforgalmi eseményekés gazdaságélénkítő projektek.
A művészeti fesztiválok növekvő száma a kulturális értékek iránti fokozott érdeklődést mutatja, ám figyelemmel kell lennünk arra, hogy az európai civilizáció egyik sarokköve a minőség és a szakszerűség magától értetődő összetartozása. Ezért a fesztiválok működésének fontos feltétele a minőségbiztosítás, ezen belül a regisztráció által átlátható,világos normarendszer szerinti működés.

A Művészeti Tagozat fő tevékenységeként ellátja a Fesztivál Szövetség művészeti tagfesztiváljainak érdekképviseletét a kulturális kormányzat, valamint az idegenforgalmi szaktárca felé, másrészt
információkat és szakmai segítségnyújtást biztosít tagjainak, harmadrészt szakmai kapcsolatokat épít a hazai és nemzetközi szinteken: szakmai találkozókat, konferenciákat, képzéseket szervez.

A Magyar Fesztivál Szövetség Művészeti Tagozata a szövetség alapszabályban megfogalmazott céljaival összhangban működik.

Tagozat vezető: Herczeg Tamás

Alapító tagok:

• A TÁNC Fesztiválja
  • Budapest Táncfesztivál
  • Kaposvári Gyermek és Ifjúsági Színházi Biennálé
  • Kőszegi Várszínház
  • Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja
  • Magyar Táncfesztivál
  • Öt Templom Fesztivál
  • POSZT
  • “Szárnyas Sárkány”
  • Vidor Fesztivál