2019. március 26-án összeült az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának kuratóriuma. 235 pályázat érkezett 1.5 milliárd Ft kérelemmel. A kiosztható összeg 270 millió Ft volt.

A 235 pályázatot Harangozó Gyula, Horváth László (kuratóriumi elnök), Igyártó Gabriella, Márta István és Szigetvári József bírálta el. A támogatott és nem támogatottakon kívül csekély számú érvénytelen és un. halasztott döntés is született. Az ülésen – szavazati jog nélkül – részt vett Lőrinczy György, az NKA alelnöke, ill. Tardy Anna, a (fő)Bizottság tagja is. A kuratórium ajánlását Dr. Kásler József EMMI miniszter úr véleményezi.

A döntés, előre láthatóan, április közepén lesz publikus.

A kuratórium döntött az Európai Bizottság Kreatív Európa programjának (2014-2020) „Európai együttműködési projektek”, Európai platformok” területi keretében megítélt szerződésekben előírt szükséges önrészek hányadának biztosítása nyílt pályázati felhívás kiírásának időpontjáról is.

Ennek értelmében – a májusi beadást követően – az elbírálásra június elején kerül sor, az eredmények június végén olvashatók majd.