Egy hét van még a jelentkezési határidő lezárultáig a 2019/2020-as EFFE program első ütemében.

Az idei évtől picit változtak a szabályok, amiket most is átismétlünk a biztonság kedvéért! 🙂

2019-től a festivalfinder.eu a teljes EFFE projekt otthona, itt kell regisztrálni, majdan pedig, a regisztrálást követően, ezen a platformon van lehetőség a minősítésért, az EFFE Label-ért jelentkezni.
Fontos változás, hogy az EFFE Label fokozat idéntől kezdve bármikor megszerezhető a két év folyamán! Ez azt jelent, hogy azok a fesztiválok, akik február 20. után regisztrálnak és jelentkeznek, ők is megkaphatják az EFFE Label minősítési fokozatot. Ők viszont elszalasztják annak a lehetőségét, hogy az EFFE Award-ért ringbe szálljanak. 

Javasoljuk tehát mindenkinek szeretettel, hogy a következő egy hétben jelentkezzen a EFFE Label megszerzéséért, hiszen így a Nagydíjért folytatott versenyben is részt vesz. A határidő után érkező igénylésekkel már az idén odaítélt díjakért nem lehet versenybe szállni.

A folyamatot a Magyar Fesztivál Szövetség azzal is igyekszik segíteni, hogy megküldte az előzetesen ajánlott fesztiválok listáját a brüsszeli központba. Azt az értesítést megkaptuk, hogy a fesztiválokat feltöltötték a rendszerbe, ahonnan mindenki közvetlen értesítést kap. Arról azonban nem kaptunk hírt, hogy ez meg is érkezett mindenkihez, azt mindenki maga tudja ellenőrizni.

Kérünk mindenkit, hogy ezt tegye is meg! Az MFSZ egy nála regisztrált e-mail címet tudott megadni, így a regisztrációs rendszerben nyilvántartott cím került fel a festivalfinder-eu-ra.

Amennyiben valaki nem kapott értesítést az azért lehet, mert hiba csúszott a rendszerbe, vagy esetleg nem felel meg a jelenlegi EFFE kritériumoknak.
Fontos megjegyeznünk, hogy ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lenne magas színvonalú a fesztivál! Nem értékítéletről van szó! Az EFFE alapelve, hhogy elsősorban művészeti fesztiválokat kíván tömöríteni, így gasztrokulturális ffesztiválokat egyáltalán, vagy csak alig fogad be. Szövetségünk folyamatosan dolgozik a kategóriák és a látómező szélesítésén annak érdekében, hogy minden tagunkat egyformán támogathassuk a nemzetközi vizeken is. Egyelőre idáig jutottunk.

A festivalfinder.eu oldalon önálló regisztrálásra is van lehetőség arra az esetre, ha valamilyen rendszerhiba miatt nem érkezett volna értesítés.

Nagyon sok sikert kívánunk minden jelentkezőnek!
Szorítunk és dolgozunk is a közös hazai sikerekért!