Az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága közzé tette az „Egyedi igénybejelentés előadó-művészeti többlettámogatásra” című Közleményét.  Az előadó-művészeti szervezetek egyedi támogatási kérelemként beadható TAO „kompenzáció” az eddig taozó fesztiváljainkat is érinti.

A Közlemény a színház- és táncművészeti, ill. a zeneművészeti kategóriákban rendelkezik az igénybejelentések elbírálásáról, de a fesztiválok esetében még nem világos a döntési mechanizmus. Tájékoztató jelleggel csatoljuk az igénybejelentési feltételeket tartalmazó űrlapokat.
——————————————————————–

KÖZLEMÉNY
KULTÚRÁÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁR

Egyedi igénybejelentés előadó-művészeti többlettámogatásra
Az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény 44. § 7. pontja szerint előadó-művészeti szervezetnek minősülő szervezetek 2019. február 21. napjától nyújthatják be az előadó-művészeti többlettámogatásra vonatkozó egyedi igénybejelentésüket az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) honlapján (www.emet.gov.hu) az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszeren (EPER) keresztül.
Az előadó-művészeti társaságiadó-támogatás 2019. január 1-jei megszüntetésével párhuzamosan a kormány kialakította az előadó-művészeti szféra költségvetési előirányzaton keresztüli közvetlen támogatásának rendszerét. Az igénybejelentéseket a színház- és táncművészeti kategóriákban a beérkezéstől számított 30 napon belül, a zeneművészeti kategóriában a Nemzeti Komolyzenei Stratégia elfogadását követően az EMMI által kijelölt kulturális grémium bírálja el.
Az igénybejelentés elengedhetetlen feltétele az EPER elektronikus adatbázisba történő regisztráció, amennyiben a szervezet még nem rendelkezik EPER belépési adatokkal (https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx).
A támogatási konstrukcióval kapcsolatban az EMMI munkatársai 2019. február 20. napjától a következő elérhetőségeken állnak rendelkezésre hétköznapokon 8:00–12:00 és 14:00–16:30 között, az alábbi telefonszámokon:
06 1 795 7093
06 1 795 7058
06 1 795 1335
Továbbá e-mailen: info.emt@emmi.gov.hu. EMET technikai ügyfélszolgálat (EPER): emt@emet.gov.hu
Budapest, 2019. február 21.

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK:

Egyedi_igénybejelentő_adatlap_kitöltési_útmutató_EPER_.pdf2019.02.23.719,457 KB
EMT_egyedi_igenybejelento_adatlap_szakmai_kitoltesi_utmutato.pdf2019.02.23.365,372 KB