„A jelen felhívás keretében a fesztiválszervezők támogatása a cél, annak érdekében, hogy – gazdasági stabilitásukat amennyire lehetséges, úgy a 2020. évben is megőrizzék – programjaik, fesztiváljaik a járványügyi helyzet függvényében a jövőben is megvalósulhassanak, ők maguk munkahelyeket tarthassanak meg, illetve a fesztiválszervezői képességük minél tovább fennmaradhasson, valamint fejlesztésre kerülhessen, kiküszöbölve ezzel a fesztiválszervezésben közreműködő szakemberek körében jelentkező bizonytalansági tényezőt, valamint csökkentve ezen a területen dolgozók pálya-elhagyási hajlandóságát.”

Tökéletes fogalmazás. A Magyar Fesztivál Szövetség hónapok óta az itt olvasható megállapítások érvényre juttatásán fáradozik. Örömünket árnyalja az a tény, hogy az idézet helyesen egy szóval hosszabb, a hatálya pedig annyival szűkebb. Valójában a szöveg így indul:

„A jelen felhívás keretében a könnyűzenei fesztiválszervezők támogatása a cél…”

Az itt részleteiben olvasható pályázati felhívást örömmel és azzal a bizakodással adjuk közre, hogy sor kerül a fesztiválszervezők más csoportjainak a támogatására is, a fentihez hasonló világos célmegjelöléssel.

Ezúttal azon 500 fő feletti alkalmi zenés, táncos szabadtéri rendezvények részesülhetnek támogatásban, amelyek zenei programja kifejezetten könnyűzene központú, belépőjegy-kötelesek, és legalább napi két könnyűzenei programjuk van minimum három egymást követő napon. További feltétel, hogy a fesztiválok 2020. előtt legalább három egymást követő évben megvalósultak, azonban idén a COVID-járvány miatt elmaradtak, vagy csak jelentősen csökkentett programmal valósultak meg.

A pályázat során igényelhető támogatás minimum összege egymillió forint, maximum összege a 2019. évi nettó fesztiváljegy-bevétel 10%-a, de legfeljebb 35 millió forint.

Beadási határidő szeptember 24.

(Nyítókép: Woodstock 1969)