Időpont

2024. május 19. – 2024. május 19.

Helyszín

Békéscsaba - CsabaPark

A Csabai Kolbászfesztivál olyan nagy jelentőségű fesztivál, ahol honfitársaink, de egyúttal a határon túlról érkező közönség is megismerheti kultúránkat, hagyományainkat, népszokásainkat. Ezen a 4 napon a hagyományok őrzése nem csak a családok, barátok kötelékeit erősíti, hanem egy nagyobb közösséghez való tartozás hitvallásává is válik.

A Csabai Kolbászfesztivál 1997 évi megalapítása óta látványos fejlődésen ment keresztül, ugyanakkor mindvégig hű maradt a gyökerekhez. A disznóvágás és a csabai kolbászkészítés hagyományára épül, a csabai kolbász hagyományos ízeit a legautentikusabb környezetben, magával ragadó hangulat mellett mutatja be a résztvevők számára. Ez egyúttal egy új hagyományt is teremtett az elmúlt több mint 25 évben, egy kultikus magyar fesztivállá, hazánk és Közép-Kelet Európa egyik legismertebb, leglátogatottabb turisztikai vonzerővel bíró gasztrokulturális rendezvényévé nőtte ki magát.

Koncepciónk és célunk a fiatal generáció bevonása, értékteremtés, – átadás és –mentés, a hagyományok tovább örökítése, a helyi gazdasági élet fellendítése, a kistermelők és a kézművesek helyzetbe hozása, magas művészeti és kulturális érték megteremtése.

A fesztivál teret ad a közösségi cselekvésre, hozzájárul a helyi büszkeség, összetartozás érzéséhez.