Időpont

2024. június 27. – 2024. június 30.

Helyszín

Eger, Érsekkert

A Kaláka Fesztivál Egerben a magyar világzenei élet jelentős eseménye, és egyben ez a legrégebb óta működő világzenei fesztivál Magyarországon.

A rendezvény hagyományaink szerint egy hosszabb verskoncerttel kezdődik, a fesztiválprogramban a világzenei produkciók mellett más műfajok is teret kapnak, és délelőtt gyerekprogramokkal várjuk látogatóinkat. Hagyományainkhoz tartoznak a belépődíjas előadások mellett az ingyenes programok: templomi koncert, várostörténeti – ismeretterjesztő, zenés érsekkerti séta, időszakos kiállítás, kézműves/iparművész és termelői vásár (tavaly az ökológia és fenntarthatóság tematika köré szervezve, idén kibővítve a zenei nevelés témájával)

A Kaláka Fesztivál egyediségét és különlegességét nem nagyon kell magyaráznunk, hiszen 44 éve Magyarország első, és egyedüli folkfesztiváljaként született meg, és bár azóta számos követőre akadt, azóta is folyamatosan jelen van, és reméljük a jövőben is jelen lesz a kulturális kínálatban.