Időpont

2024. augusztus 08. – 2024. augusztus 11.

Helyszín

Nagyerdei Park

Hazánk mind a 6 borrégiója és mind a 22 borvidéke bemutatkozik a 65 borászaton keresztül – így többek között a bükki, a soproni, a kunsági, az etyeki, a csopaki, a szekszárdi, a badacsonyi, a tokaji, a villányi és a mátrai pincészetek is górcső alá kerülhetnek.

„A széles hazai borkínálat mellett megjegyzendő, hogy spanyol, olasz, natúr- és bioborokat is lehet majd kóstolni. A Debreceni Bor- és Jazznapokon egy helyen van minden, gyönyörű környezetben. (…)Van olyan borászat, mely a zenére építi a címkéket – így aztán ezáltal is harmóniába kerül a bor és a zene.” – mondta Vállai Béla sommelier.

A Debreceni Bor- és Jazznapok azért különleges, mert a három zenei színpad felvonultatja a hazai, jazz műfajban alkotó zenészek és zenekarok élvonalát: fiatal, kísérletező jazzisták és tapasztalt, ismert jazzmesterek közel 40 formációval érkeznek a színpadokra.  Legyen akár klasszikus jazz, vokális jazz, fúziós jazz, mainstream jazz, jazzrock, világzenével átitatott jazz vagy a folk és jazz találkozása… a népszerű hagyományos sztenderdek mellett dinamikus improvizációk és fülbemászó dallamok felelnek a garantált koncertélményekért, és azért, hogy élményt leljen a koncertekben a hallgatóság.

A jazz, a csodálatos borok és az erdei, zöld környezet együttes élménye azok számára is üdítő, akik a zene miatt érkeznek, azoknak is, akik a borok iránti kíváncsiságaikat szeretnék kielégíteni, de a kulturált szórakozni vágyóknak is tökéletes hétvégi program.