Időpont

2023. január 01. – 2023. december 31.

Helyszín

Kölcsey Központ

A C2B – Culture to Business nevet viselő konferencia küldetése a kultúra helyi aktorainak és szolgáltatóinak összekapcsolása a vállalati vezetőkkel, képviselőkkel; továbbá olyan cégkultúra és gondolkodásmód megteremtése, mely elősegíti a már Debrecenben működő vagy újonnan idetelepülő vállalkozások társadalmi felelősségvállalási programjainak és közösségépítő kezdeményezéseinek kreatív fejlődését.

„A vállalatok összekapcsolódása a kulturális- és sportintézményekkel, továbbá a szolgáltatókkal olyan együttműködésekhez vezethetnek, amelyek hozzájárulnak mind a munkáltatói márka erősítéséhez, mind a Debrecenben elérhető szolgáltatások és vállalkozások fejlődéséhez. Ez összességében hatalmas részét képezi a város megtartó erejének: a CSR tevékenységek segítenek abban, hogy az itt tanuló vagy dolgozó emberek valóban otthon érezzék magukat a városban; sőt az együttműködések által kialakult közeg vonzó szempont lehet azok számára is, akik szívesen költöznének Debrecenbe.” – nyilatkozta Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az egész napos program nem csupán a helyi kulturális és sport közösségeknek nyújtott bemutatkozási lehetőséget, de a résztvevők a város vezetőinek előadásai által, továbbá szakértők és vállalati képviselők részvételével áttekintetik és elemezték Debrecen és a régió hosszútávú fejlesztési terveit, az ehhez kapcsolódó CSR stratégiákat, a régió munkaerőpiaci helyzetét, a munkavállalók mobilitási hajlandóságát, a város bevonzó és megtartó képességét, a kapcsolódó toborzási lehetőségeket, a személyre szabható juttatási csomagokat, a helyi rendezvény helyszíneket és szolgáltatókat, a nemzetköziesítés lehetőségeit és irányait, valamint a fenntarthatósági kezdeményezéseket. A kiállító standoknál láthatóvá váltak az intézmények vezetői és képviselői, számos debreceni kulturális intézmény izgalmas és lenyűgöző programokkal, produkciókkal készült a nap folyamán.