Időpont

2024. augusztus 15. – 2024. augusztus 20.

Helyszín

Debrecen

A Virágkarnevál valódi fogalom a hazai rendezvény-palettán, mely az elmúlt több mint 50 év alatt összeforrt Debrecen nevével. Magyarország egyik legnagyobb és legismertebb fesztiváljaként nemzetközi szinten is látható esemény, ezért – a belföldi látogatók mellett – a külföldről érkezők számára is vonzó turisztikai célpont. Központi eleme a világszerte ismert virágkocsi felvonulás, de az egyhetes rendezvény alatt koncertek, színpadi előadások, utcabálok, különleges növény- és fényinstallációk, interaktív közösségi programok várják a közönséget.

A Debreceni Virágkarnevál megálmodói 1966-ban augusztus 20-ára, Magyarország legfontosabb állami ünnepének napjára tervezték az Alföld kivirágzásának ünnepét. A Virágkarnevál napjainkban már lényegesen több mint látványos virágkompozíciók és nemzetközi művészeti együttesek felvonulása: az egy héten át tartó programkínálatban számtalan látogató megta- lálhatja a számára leginkább vonzó helyszínt és eseményt. A fesztivál egyedi vonása, hogy erőteljesen épít a helyi közösségekre: az egész város megmozdul és kötődik valamilyen módon a karneváli eseményekhez. A több ezer közreműködőn kívül kulturális intézmények, civil szervezetek, egyesületek, regionális- és globális nagyvállalatok várják évről évre, hogy részesei legyenek a Debreceni Virágkarneválnak.

A fesztivál 50 éve változatlan eleme és lényege a növények, virágok bemutatása. A természeti világunk megóvása, és átörökítése nemcsak a szervezők, de mindannyiunk közös érdeke. E hagyomány és a környezetbarát szemléletmód jegyében örökítjük tovább a virágkarnevál üzenetét egy új, felelős, fenntartható és környezetbarát fejlesztésekre és együttműködésekre építő korszak- ba lépve.

Facebook: https://www.facebook.com/DebreceniViragkarneval/

Instagram: https://www.instagram.com/debreceniviragkarneval/