Időpont

2023. augusztus 01. – 2023. augusztus 20.

Helyszín

Kazincbarcika

Augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa, hiszen idén már tizedik alkalommal rendezik meg itt az ország egyik leghosszabb és legszínesebb összművészeti fesztiválját. Az esemény a korábban ismert és kedvelt Borsodi Művészeti Fesztiválból nőtte ki magát, amely a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csupán a város, de a térség értékeit is bemutassa, menedzselje. Ebben az évben is több település előadói színpadával bővül a fesztiválterület; például Nekézseny, Edelény, Bánhorváti, Sajóivánka, Berente és Szuhakálló is csatlakozik a programhoz.

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

2023. jún 25. 19:05

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Változatos zenei stílusok, izgalmas képzőművészeti események, színvonalas tánc- és színházi programok, felejthetetlen kulináris élmények. Az idei nyár sem telhet el Kolorfesztivál nélkül, amelyet augusztus 1. és 20. között rendeznek meg a környezettudatosság és a fenntarthatóság jegyében. A rendezvény  programfüzete hamarosan a postaládákba kerül, online formában pedig már elérhető a kolorline.hu oldalon.

Augusztus 1. és 20. között újra Kolorcity-színpaddá alakul Kazincbarcika belvárosa, hiszen idén már tizedik alkalommal rendezik meg itt az ország egyik leghosszabb és legszínesebb összművészeti fesztiválját. Az esemény a korábban ismert és kedvelt Borsodi Művészeti Fesztiválból nőtte ki magát, amely a kezdetek óta nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ne csupán a város, de a térség értékeit is bemutassa, menedzselje. Ebben az évben is több település előadói színpadával bővül a fesztiválterület; például Nekézseny, Edelény, Bánhorváti, Sajóivánka, Berente és Szuhakálló is csatlakozik a programhoz — ismertette a részleteket dr. Makkai Orsolya, Kazincbarcika alpolgármestere.

„Amikor elindult a Kolorcity, mint város márka, akkor a fesztivál is robbanásszerűen kezdett el fejlődni, és ebből nőtte ki magát egy olyan összművészeti programsorozat, ami gyakorlatilag  országosan a legnagyobb területen zajlik, hiszen a környező települések becsatolásával ezt bátran mondhatjuk. Három héten  keresztül minden nap találnak majd valamilyen programot az érdeklődők” — hangsúlyozta az alpolgármester.

A város nem titkolt célja idén is az, hogy minden korosztály megtalálja a számára legvonzóbb programot. Lesznek kiállítások, kocsmatúrák, koncertek, tánc, musical és az elmaradhatatlan tűzijáték. A Muzsikáló templomok sorozat négy templom közreműködésével folytatódik, klasszikusabb zenei előadásokkal.

A kicsik a Mezey udvarán Ilyés Szabó Anna székely mesemondó történeteivel, a Fő téren a Kicsi Gesztenye Klub dalaival, az idősebbek pedig igazi sztárfellépőkkel találkozhatnak a 10. Kolorfesztiválon.

A Csónakázó-tónál augusztus 3-5. között fellép Majka, a Punnany Massif, a Tankcsapda, előzenekarként pedig érkezik hozzájuk Mehringer Marci, a Here we are és a Skoge.

Az idei rendezvényen a környezettudatosság, így a szelektív hulladékgyűjtés is hangsúlyos szerepet kap. Mostantól a korábban használt eldobható üdítőitalos poharak helyett, bevezetik a visszaváltható, illetve többször használatos re-poharakat. A fesztivál hivatalosan a szeptember 23-i Kolorfutással zárul, ami igazi meglepetéssel válik emlékezetessé. A Kolorcity idei 10. születésnapján hazánk legnépszerűbb előadója, Azariah ad majd fergeteges koncertet a futóversenyt követően, méltó zárásaként a Kolorfesztiválnak.