Időpont

2023. február 18. – 2023. február 18.

Helyszín

Kanizsa Aréna

Tizenötödik alkalommal kerül megrendezésre az Országos Farsangi Fánkfesztivál a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezésében. Ahogy a korábbi évekhez hasonlóan e fesztivál részt vállal Nagykanizsa város kiemelkedő kulturális életében, s egyben egy különleges farsangi program a kanizsai polgárok és az ide látogató turisták számára egyaránt.

A Magyar Fesztivál Szövetségnek 2009 óta tagja, ezen belül -2013 januárjától – a Gasztrokulturális Tagozatnak. A Turisztikai Évadnyitó és Díjátadó Gála megnyitóján, Budapesten. 10 alkalommal vett részt a Hungarikum Fesztivál ajánlásával. Erre az eseményre minőségi magyar termékeket kínáló fesztiválok kapnak meghívást, akik kivívták a közönség és a turisztikai szakma elismerését.

2018-ban a Magyar Fesztivál Szövetség Minősített Fesztiválnak értékelte.

2020-ban bekerült Nagykanizsa Megyei Jogú Város települési értéktárába, majd Turizmus és Vendéglátás kategóriában a Zala Megyei Értéktárba.

A Magyar Fesztivál Szövetség 2020-2021 –es pandémiás időszakban példaértékű munkájáért az Országos Farsangi Fánkfesztivált, a Fesztivál Helytállás díjban részesítette.

A fesztivál célja a helyi identitás és az erős helyi gasztronómiai hagyományok őrzése és éltetése. Fontos továbbá a hungarikumok, a turisztikai és minőségi kultúra értékeinek megismertetése és ezen értékek felébresztése valamint megőrzése. Felhasználjuk a 21. század technikai vívmányait, melynek segítségével könnyebben jutathatjuk el az információkat illetve, melyek segítségével felhívhatjuk a figyelmet
a fesztiválra a fiatalabb generáció körében is.