A Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége örömmel értesült arról, hogy a fesztiválokra is számít a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs 5+1 pontos programja. A Szövetség elnöke fölvette a kapcsolatot az Operatív Törzzsel, és jelezte a fesztiválok készségét, hogy részt vállaljanak a program célkitűzéseinek a megvalósításában. A Szövetség tisztában van a kulturális fesztiválok kiemelt adottságaival és fontosságával a helyi közösségek életének újraindításában. A gyermekes családok és a fiatalok igényeinek a kielégítésében játszott szerepüket első sorban a kisebb fesztiválok képesek hatványozott hatásfokkal betölteni, ha ehhez összehangolt kormányzati támogatás járul.

A kép forrása a fesztiválportál.hu.

Frissítés! A témában a Szövetség július 15-én, csütörtökön az alábbi nyilatkozatot adta ki, amit eljuttatott az Országos Sajtószolgálatnak is.

A Magyar Fesztivál Szövetség nyilatkozata a vidéki fesztiválok támogatásával kapcsolatban

A Magyar Fesztivál Szövetség örömmel üdvözli Novák Katalin családokért felelős tárcanélküli miniszter asszony nyilatkozatát, hogy a Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs 5+1 pontos programja a vidéki fesztiválokra is számít az élet mielőbbi újraindítását elősegítő intézkedések sorában.

Márta István, a hazai legnagyobb szakmai szövetség elnökeként fölvetette, hogy – szakmai tapasztalataikkal, információ bázisukkal – szívesen részt vennének, segítenének a program célkitűzéseinek előkészítésében és megvalósításában.

Az MFSZ Közösségi Fesztiválok, Művészeti Fesztiválok és a Népművészeti- és Hagyományőrző, ill. a Gasztrokulturális tagozatainak vidéki rendezvényei jelentős szerepet játszanak a gyermekes családok és a fiatalok kultúrával való ellátásában és a kulturális alapellátásból is kiveszik részüket.

A Szövetség kiemelten fontosnak tartja hogy a kisebb, nagyobb vidéki kulturális fesztiválok továbbra is betölthessék vállalt funkciójukat a helyi közösségek életében  és a minőségi kulturális programok kínálatával  elősegítsék ezek újraindulását a pandémia miatt kialakult helyzetet követően.