A Magyar Fesztivál Szövetség Százhalombattán tartotta éves közgyűlését, amelyet Szigetvári József, az MFSZ egyik alelnöke „celebrált”.

Márta István elnök szakmai összefoglalóját követően a könyvelést vezető Dr. Fekete Tibor beszélt a 2023. évi gazdálkodásról, ismertette a mérleget és a 2024. évvel kapcsolatos gazdálkodási célokat. Gál Gábor, a Felügyelő Bizottság elnökének felszólalása után a közgyűlés elfogadta és megszavazta a beszámolókat.

A közgyűlést egy kötetlen hangú, szakmai kiskonferencia követte, ahol szó esett a hazai rendezvényeket érintő aktuális kérdésekről, problémákról. A beszélgetéseket az MFSZ elnökségi tagjai moderálták.

Először „A fesztiválok szerepe a túrizmusban” címmel Dr. Fiák Krisztina, a Visit Hungary nagyrendezvényekért felelős szakértője beszélgetett Zilai Zoltánnal, az MFSZ gasztokulturális tagozatának vezetőjével, majd Demeter Szilárddal (a Nemzeti Múzeum főigazgatójával) Márta István boncolgatta a kulturális tendenciák, erővonalak irányát ill. a fesztiválok jelen és jövőbeni szerepét a hazai kulturális térben.

A fesztiválok európai pályázati lehetőségeit és a hazai tapasztalatok elemezte Mondik Gábor (a Kreatív Európa Iroda helyettes ügyvezetője) és Liber Endre (a Hangvető alapítója), Igyártó Gabriella (a népművészeti és hagyományőrző tagozat vezetője) és Sülyi Péter (a közösségi fesztiválok tagozat vezetője).

Zsidákovits Márk, a Funcode Wizard üzletágvezetője (mint a Szövetség támogatója)  ismertette a cég jegyértékesítési filozófiáját, gyakorlatát.