Február utolsó hete a közgyűlések hete, legalábbis, ami a magyar fesztiválszakmát illeti. Ezekben a percekben Kolozsvárról jelentkezünk, ahol az Erdélyi Magyar Fesztivál Szövetség tartja éves rendes közgyűlését.

Megalakulása óta a szépen bővült a szakmai szervezet, a mai napon már több mint húsz erdélyi magyar fesztivál képviselői voltak jelen a találkozón.

A Magyar Fesztivál Szövetség képviseletében, Márta István (elnök), Sülyi Péter (Köztivál Tagozat vezető) és Bogdán Gábor voltak jelen és beszéltek röviden a hazai szervezet működéséről, jelenéről, jövőjéről.

A kétnapos látogatás, azonban nem csupán a szakmai programból állt. Vasárnap volt ugyanis Mátyás királyunk születésének 577. évfordulóját. E jeles napot hagyományosan fáklyás felvonulással ünneplik a kolozsváriak, amiben ezúttal Szövetségünk is részt vehetett. A vasárnapi eseményen közel 1500 ember volt jelen és vonult együtt Mátyás király szülőházához.

A közgyűlés végeztével indulunk is vissza Budapestre, hiszen csütörtökön a Hungexpon már a Magyar Fesztivál Szövetség várja tagságát és vendégeit beszámoló és tisztújító közgyűlésre! A rendezvénnyel kapcsolatos információkat korábbi cikkünkben szedtük össze.