Megjelent az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának a 2018. május 4. és 2019. május 05. közötti időszakban megrendezésre kerülő fesztiválok támogatására kiírt pályázati felhívása. Benyújtási határidő az NKA portálján keresztül: 2018. január 22-én éjfél.

A Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma megszűnt,az állandó Kollégium részben átvette annak feladatát, ezért változtatott a tavalyi kiíráson, miszerint 2018-ban támogatja a  „…turisztikai, gasztrokulturális és egyéb tematikájú fesztiválokat is, de  kizárólag azok művészeti tartalommal bíró programelemeit…”

Érdemes megfontolni a célt és a feltételeket:

„…olyan művészeti értéket létrehozó és bemutató kulturális fesztiválok megrendezésének támogatása, amelyek:
•    önálló koncepcióval és egyedi arculattal rendelkeznek,
•    rendszeres időközönként, ismétlődően megrendezésre kerülnek,
•    időtartamuk legalább 3 egymást követő nap,
•    napi programkínálatuk bővebb egyetlen programnál,
•    a kulturális értékközvetítést fontos elemnek tekintik és magas színvonalon valósítják meg…”

Kitételek:

• „..a pályázó az NKA portálján a regisztrációt megtette..” (figyelem, ez nem azonos a Magyar Fesztivál Szövetségi tagságának feltételét jelentő Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Programba való bejelentkezéssel!)
  • Filmes fesztiválok, sportrendezvények és településnapok megvalósítását célzó pályázatokat a kollégium ebben a pályázati kiírásban nem támogat.
  • A Kulturális Fesztiválok Kollégiuma 2016.12.12-i ülésén két- vagy hároméves kötelezettségvállalás keretében támogatott fesztiválra (un,garantált fesztiválokra) a támogatás nem igényelhető.

A kiírás szövege szerint azok a fesztiválok pályázhatnak, amelyek igazoltan tagjai valamely hazai, vagy nemzetközi szakmai szervezetnek. A következő szervezeteket nevesíti a kiírás:

• Folklórfesztiválok Magyarországi Szövetsége CIOFF,
  • Magyar Fesztivál Szövetség,
  • Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége,
  • Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetsége,
  • Magyar Színházi Társaság,
  • Magyar Zenei Tanács,
  • Szabadtéri Színházak Szövetsége,
  • Teátrumi Társaság,
  • Független Előadó-művészeti Szövetség,
  • CIOFF (The International Council of Organizations of Folklore Festivals and Folk Art – Nemzetközi Néptáncfesztivált Szervezők Világszövetsége),
  • EFA (European Festival Association – Európai Fesztivál Szövetség),
  • ETU (European Theatre Union),
  • IETM Informal European Theatre Meeting – Európai Informális Színházi Találkozó (újnéven: International Network for Contemporary Performing Arts),
  • IFEA (International Festivals & Events Association – Fesztiválok és Rendezvények Nemzetközi Szövetsége;

Javasoljuk, hogy olvassák/olvassátok el mielőbb a pályázati felhívást, ismerjék/ismerjétek meg annak új elemeit!
Tagtársainkat kérjük, hogy a fesztivalregisztracio.hu oldalon mielőbb frissítsék fesztiváljuk/fesztiváljaik adatait, ha ezt az utolsó lezajlott fesztivál után nem tették meg, és amennyiben az MFSZ-től szeretnének tagságuk igazolásáról nyilatkozatot beszerezni pályázatukhoz, azt a fesztivalszovetseg@fesztivalszovetseg.hu e-mail címen mielőbb igényeljék meg.

Azoknak, akik még nem rendelkeznek tagsággal a Magyar Fesztivál Szövetségben, de pályázatukat már szövetségünk tagjaként kívánják beadni január 22-én, javasoljuk, hogy mielőbb kezdjék meg a tagfelvételhez szükséges adminisztrációt (láds itt) és adják be kérelmüket!
A beérkezett tagfelvételről az elnökség mindig a soron következő elnökségi ülésén dönt.

Tagság feltételei és felvételi kérelem

Tagsági igazolás kérelmezése és feltételei

Sikeres pályázást és minél több megvalósult minőségi fesztivált kívánunk Mindannyiunknak!

A Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége nevében Márta István elnök