Fontos posztot fogalmazott meg és tett közzé Facebook oldalán Kádár Tamás, a Sziget főszervezője.

Azok a kommentek késztették az itt olvasható bejegyzés írására, amelyek szerint a panaszkodó fesztiválszervező, zenész vagy vendéglátós “menjen el gyárba dolgozni, majd megtanulja”.

A szolidaritás, az empátia, az egymással törődés, a belátás hiánya mellett szóvá teszi az állami támogatás elégtelenségét is. “Írtunk leveleket, telefonáltunk, hatástanulmányt csináltattunk, érveltünk, szakmai szervezeteket menedzseltünk, sajtóközleményt adtunk ki… minden hangszeren játszottunk. De semmi.”

Valami persze volt, de az nem elég: “Amíg lesznek olyanok, akik a direkt ‘támogatásokat’ élvezik (Laposa, Hunguest, Ákos, Raktárkoncert, stb.), addig el lehet mondani, hogy ez a szakma már milliárdokat kapott, mit sírnak?”

“A kormányzatnak végre valódi segítséget kell nyújtania a kultúrának, a vendéglátásnak és minden olyan szereplőnek, akik ténylegesen leálltak, bezártak, komplett elestek a bevételeiktől, annak a közös célnak alárendelve magukat, hogy életeket mentsenek. Nem a kormánnyal háborúztak, hanem összefogtak egy vírus ellen. Eddig. Akinek kiesik a teljes bevétele, nem fog járulékcsökkentésen fennmaradni. Akinek a semmiből kellene fizetnie a rezsit, annak nem vigasz, hogy majd egyszer-talán-valamikor-elsőként kinyithat. Egy normális és valós állami segítség kell, jelen pillanatban teljesen érdektelen, hogy ez népszerű-e a komment-trollok körében vagy sem.”