Magas részvétellel és nagy sikerrel zajlott a Magyar Fesztivál szövetség kecskeméti közgyűlése és koferenciája.
 
A Magyar Fesztivál Szövetség tisztújító és szakmai konferenciája
 
A 275 fesztivált tömörítő szakmai szervezet, a Magyar Fesztivál Szövetség, tíz éves jubileumi tisztújító közgyűlését és évadzáró konferenciáját tartotta november 22-23-án a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban.
Az elnöki posztot újra Márta István (Művészetek Völgye) nyerte el, a két alelnöki tisztséget pedig Bukovinszky Béla (Tokaj- Hegyalja Fesztivál) és Elekes Zoltán (Hungarikum Fesztivál – Szeged) tölti be.
Az elnökségi tagokat a módosított Alapszabály szerinti frissen alakult tagozatvezetők töltik be. Egy-egy tagozatot legalább tíz, azonos témára “felfűzhető” rendezvény alkothat a szorosabb összefogás, a jobb érdekérvényesítés, illetve hatékonyabb lobbi-tevékenység jegyében. A 14 tagból álló Művészeti Tagozat élére Borsa Katát (Öt Templom Fesztivál – Győr) választották. Ebben a csoportban vesz részt – többek között – a POSZT, a Vidor Fesztivál, a Kaposvári Biennálé, Kisvárda és a Zempléni Fesztivál. A Köztivál (közösségi- és közművelődési) Tagozatot Sülyi Péter (Hétrétország/Virágzás Napjai) viszi. Tagjai között találhatjuk a MEDIAWAWE-t, a Művészetek Völgyét, az Ördögkatlant, a Thealtert. A Gasztrokulturális Tagozatot Zilai Zoltán(Budavári Borfesztivál) vezeti.  A Kalocsai Paprika Fesztivál, a Csabai Kolbászfesztivál,  a Nemzetközi Tiszai Halfesztivál mellett még 12 hazai rendezvény képviselteti magát a csoportban.
 
A kecskeméti szakmai konferencián szó esett az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának működéséről, a fesztivál minősítésekről, a tervezhetetlenség miatti problémákról és a turizmussal kapcsolatos újabb információkról, lehetőségekről.
 
A második nap délelőttjén kerekasztal-beszélgetésre is sor került, ahol azonban – rendhagyó módon, a szerepeket felcserélve –  a fesztivál igazgatók kérték ki a sajtó munkatársainak véleményét a magyarországi rendezvényekről. A találkozón – mások mellett – részt vett Szemere Katalin (Népszabadság) és Tölgyesi Gábor (Magyar Nemzet).
 
A plenáris és szekció ülések után adták át a Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program idei tanúsítványait.
2009 óta 410 hazai fesztivál regisztrált és 126 fesztivál kapott négy kategóriában (művészeti, folk, gasztro, egyéb) három féle minősítést (minősült, jó és kiváló). 30 fesztivál – minőségi okok miatt – értékelhetetlen volt. 2012-ben 18 fesztivál – köztük a Debreceni Jazznapok, a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Thealter, a Debreceni Virágkarnevál, a nyíregyházi Cantemus Nemzetközi Kórus – használhatja három évig a címet és az emblémát.