Szövetségünk tagja csak olyan nonprofit szervezet, gazdasági társaság, költségvetési intézmény, , vagy akár magánszemély lehet, aki/amely saját fesztivált, vagy fesztiválokat szervez és fesztiválját a Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési programban, a www.fesztivalregisztracio.hu felületen regisztrálta.
(Figyelem: ez nem azonos az NKA regisztrációval!) 

Tagságát kérheti a fenti feltételeknek megfelelő fesztivál szervezője, tagfelvételi kérelmének (tagfelvételi kérelem nyomtatványa itt) e-mailben (beküldési cím: fesztivalszovetseg@fesztivalszovetseg.hu ) történő megküldésével, amennyiben a Magyar Fesztivál Szövetség alapszabályával (megtalálható itt) egyetért.

A tagfelvételi kérelmet minden esetben a Magyar Fesztivál Szövetség elnöksége, a fenti kritériumoknak való megfelelés és szakmai, minőségi elvek alapján bírálja el. 

Első lépés a regisztráció:
A Regisztráció elvégezhető a legutóbb lezajlott fesztivál adataival a www.fesztivalregisztracio.huoldalon a regisztrációs díj átutalása után!
•    Az újonnan regisztráló fesztiválok regisztrációs díja 8.000,- Ft + áfa.
•    Az évente szükséges megújítás díja 5.000,- Ft + áfa. 
(A Magyar Fesztivál Szövetség tagjainak a regisztrálás és a megújítás is díjtalan!)

További információk, átutalási tudnivalók itt érthetőek el. 

A regisztráció eredményéről a jelentkező e-mailben kap értesítést.

Második lépés a felvételi kérelem:
A felvétel kérelmezéséhez a Szövetségünk elnökségéhez e-mailben (fesztivalszovetseg@fesztivalszovetseg.hu) kell eljuttatni a kitöltött tagfelvételi űrlapot. 
Ehhez csatolni kell Szövetségünk két rendes tagjának ajánlását is.

A felvételről az MFSZ elnökség – havi rendszeres összejövetele alkalmával – szavazás útján dönt. Az elnökség első sorban az adott fesztivál egyediségét és minőségét preferálja. Éves tagdíj: 45 000,- Ft + áfa, melyet a felvételi határozat megérkezése után, számla ellenében kell megfizetni.

Információk, valamit a tagfelvételi űrlap itt érhetőek el.