Az évvégi felmérés által föltárt újabb részlet azt mutatja be, hogy a válaszadó fesztiválszervezők mennyi pénztől estek el az elmaradó fesztiválok következtében. Sajnos közel felük (41 százalék) tetemes összegről, több mint tíz millió forintról számolt be. A részletes beszámolóban olvasható lesz, hogy körükben minden második ilyen nagyságrendben, tíz millió forintot meghaladóan remélte rezsi- és bérköltségeit ebből az elmaradó bevételből fedezni.

Másrészt viszonylag magas azoknak az aránya is, akiknek nem volt számottevő vesztesége, ami az egymillió forintnál kisebb kárt szenvedőkkel együtt a fesztiválszervezők harminc százaléka. Ennek magyarázata:

• számos fesztivál kiadásait fedezték a pályázatokból vagy a fenntartótól kapott támogatások
  • a fesztiválok egy része teljesen vagy nagyobb részben ingyenes, tehát nem volt elmaradó jegybevétel
  • illetve sikerült megrendezni a fesztivált és így jegybevételhez jutottak

A szerencsés kimenet okai olykor egyazon fesztivál esetében is jelentkeztek (vagyis például nem maradt el és volt is elegendő támogatás). Ezen túlmenően a szervezők nagy részének egynél több fesztiválja volt, amelyek között eloszolhattak a hatások.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy esetenként egy szervező több fesztiváljának elmaradásából halmozódott föl a teljes évi veszteség.

A szóban forgó kérdések ilyen formában szerepeltek a kérdőíven:

Mekkora veszteséget szenvedtek el az év során elmaradó fesztiválok miatt?

• nem volt számottevő anyagi veszteségünk
  • 1 millió forint alatt
  • 1-5 millió
  • 5-10 millió
  • 10 millió fölött

Mekkora rezsi- és bérköltséget reméltek/terveztek, amit az elmaradó fesztiválok az év során fedeztek volna?