“Mindannyian az idővel is harcolunk. A legjobb megoldás a nyugodt tervezhetőség lenne.” – Márta István Népszava-beli interjújából. “Én már legszívesebben ott tartanék, nézzük meg, mi lesz 2021-ben és 2022-ben. Elképzelhető, hogy paradigmaváltás lesz a jövő évtől: úgy vélem, át fog alakulni a fesztiválokkal kapcsolatos gondolkodásunk, a szervezőknek és a közönségnek egyaránt.”

Az interjúban szó esik a fesztiválok eddigi és várható veszteségeiről és a kormányzati támogatásokról. Ez utóbbihoz facebook-fiókjában a következőket fűzte a Szövetség elnöke:

“Lobenwein Norbertet bízta meg a Magyar Turizmus Ügynökség a 700 milliós fesztivál-támogatás koordinálásával. A Magyar Fesztivál Szövetség is felkérést kapott az egyeztetésre és az elmúlt napokban történt konzultációkban kiderült, hogy ezt az összeget – kormányzati kérésre – csak a zeneipari (rock/pop- ifjúsági) fesztiválok megsegítésére lehet majd fordítani. A módszer és a szempontrendszer kialakításában Szövetségünk is részt vesz. Továbbra is próbálkozunk a további, minőségi kultúrát közvetítő (művészeti, közösségi, népművészeti és hagyományőrző, gasztrokulturális) fesztiváljaink érdekeinek érvényesítésével is. ”