Korábban adtunk hírt a megújult NKA KulturálisFesztiválok Kollégiuma kuratóriumi tagjairól. A szakmai grémium április 4-énhozott döntést a tavaly év végén – még az előző kuratórium által-  kiírt pályázatokról.

A 389 pályázó fesztivál közel 3 milliárd forintnyi forrást igényelt, a Kollégium által osztható keretösszeg pedig 250 millió forint volt.

A fenti számokból könnyen kiszámítható, hogy nem tudott mindenpályázó támogatásban részesülni, ugyanakkor a kuratóriumi tagok, időt energiát nem kímélve törekedtek arra, hogy minél több fesztivál részesülhessen a keretből. A Kollégium hat döntnöke az eredendően meghatározott alapelvek –  a minőség, a minőségi szórakoztatás, tehát elsősorban a tartalom –  alapján ítélte oda a támogatási összegeket.

A következő – 2017-re szóló – kiírás az NKA források véglegesítése után várható november folyamán.

A kuratórium – nagy valószínűséggel – több alapvető  változtatást is javasol majd a pályázati kiírásban. (Mennyiségi- és minőségi szűrés, technikai- és tartalmi szempontok, idő intervallum stb.)

Az új kuratórium döntésének értelmében az alábbi táblázat szerintkerült felosztásra a 2016-os Kuratóriumi keret. Az elnyert összegek 500 ezer és 10 millió forint között alakultak. A 389pályázatból 141pályázat nyert.  A nyertesek mellett 211 elutasított, 20 érvénytelen és 17halasztott volt.

(Az adatok tájékoztató jellegűek, a pályázó fesztiválok számát tartalmazzák!)

fesztivál kategóriatámogatást igényelttámogatást kapott
közművelődés16142