Az EFFE – Európa a Fesztiválokért, a Fesztiválok Európáért projektgazdája, az Európai Fesztivál Szövetség, a nemzeti csomópontokkal („hubokkal”) 2015. január 28-30 között tartotta éves projekt-megbeszélését a brüsszeli EFA irodában.
  
A találkozó célja a fesztiválokat minősítő és díjazó projekt elmúlt egy évének értékelése, a következő egy év tennivalóinak megtervezése, általánosabban pedig egy átfogó európai fesztiválminősítés kidolgozása volt. 
A munkamegbeszélést Kathrin Deventer (EFA főtitkár) és Hugo de Greef (EFA igazgató) vezette; az Európai Bizottság Kulturális és Oktatási Osztályáról Karel Barták és Corinne Rigaud voltak jelen. Az eddig megalakult 24 csomópont közül 21 képviseltette magát, csak Bulgária, Svájc és Szlovénia maradt távol. A magyar csomópont (Magyar Fesztivál Szövetség) küldötteként Vaspál Veronika EFFE titkár vett részt a találkozón, a nemzeti csomópontok általános érdekképviseletét pedig Inkei Péter képviselte. 
A csomópontok képviselői egyetértettek abban, hogy február végéig ki-ki saját országából elküldi a javasolt minősített fesztiválok listáját a belgiumi Operatív Bizottságnak, amely azt a Nemzetközi Zsűri elé terjeszti jóváhagyásra. A minősített fesztiválok listája így még éppen a fesztiválszezon előtt, május elején lesz Európa-szerte publikus és elérhető. 
A díjazásról az EFA képviselői a – jelenleg hat fős, a későbbiekben azonban további tagokkal bővülő – Nemzetközi Zsűrivel január 30-án tárgyaltak. 
2014-ben 32 országból összesen mintegy 900 fesztivál pályázott a 2015-ös európai fesztiválminősítésért és díjért. A jelentkezett fesztiválok 70%-ának programjában szerepel a zene, 40%-ának programjában a tánc és 38%-ában a színház. Ezek mellett a film, az irodalom, a fotóművészet és az opera műfajai is a népszerűbbek közé tartoznak. Magyarországról 31 fesztivál nevezett be a versenyre; a jelentkezők között színház-, gyerek-, történelmi-, opera- és filmfesztivál is szerepel. 
Az Európa legjobb fesztiváljainak járó díjakat szeptember végén egy ünnepélyes gála keretében Párizsban adja át az EFA jelenlétében a Nemzetközi Zsűri.