Százhalombattán, december 11-én, idei utolsó ülésén a grémium – többek között – áttekintette és elemezte a fesztiválokat érintő aktuális kultúrpolitikai helyzetet, különös tekintettel az NKA-val kapcsolatos eseményekre. (Erről és a pályázatokról – a biztos tények birtokában – bővebb információt is nyújtunk hamarosan tagszervezeteinknek.)

A vezetőség megbeszélte a november 19-i százhalombattai évadzáró tapasztalatait és meghatározta a 2020-as beszámoló/mérleg és részbeni tisztújító, ill. alapszabály módosító esemény helyszínét/időpontját. A tervek szerint – kiállítással, különböző programokkal, a Le a kalappal és az év fesztivál szervezője díjak átadásával   – az Utazás kiállítás ideje alatt kerülne sor az eseményre a Hungexpo területén február 27-én vagy 28-án.

Szó esett még újabb tagozat illetve szekciók létrehozásáról is, továbbá a valamikor Kolozsváron szervezendő MFSZ konferenciáról is.

Minden tag hamarosan kézhez kapja a tagdíj-bekérő levelet. Ebben szerepelni fog az a kérdés is, hogy “tagfesztiváljuk” mellett szeretnének-e bejegyezni további fesztivált. Ennek feltétele az érvényes regisztráció itt, és (második és többedik fesztiválonként) évi tízezer forint.

A nyitókép a 2018-ban Le a kalappal nívódíjjal kitüntetett Muzsikál az erdő honlapjáról származik.