A Kulturális és Innovácius Minisztérium által kiírt felhívásban, a  támogatott célok között fesztiválok szervezése is szerepel.

„ A modell célja, hogy a magyar előadó-művészeti szféra számára megteremtse a független, sokszínű, minőségi és pozitív alkotói körülményeket. A rendszer feladatának tekinti, hogy figyelembe vegye a gyermekek és fiatalok kulturális kincsekhez történő hozzájuttatásért, a kultúra iránt egyelőre kevésbé vagy egyáltalán nem érdeklődők figyelme felkeltéséért és a kisebbségi létben élőkre különösen érzékeny előadó-művészeti alkotómunka támogatását.

Jelen támogatási konstrukció ösztönözni kívánja a szervezetek misszióját a kulturális értékeink megóvásában, minél szélesebb körű megismertetésében és átörökítésében, valamint az új értékek létrehozásában.”

Az igény bejelentésének feltétele, hogy az igénylő, az előadó-művészeti szervezetek támogatásáról és sajátos foglalkoztatási szabályairól szóló 2008. évi XCIX. törvény (Emtv.) 44. § 7. pontja szerint előadó-művészeti szervezetnek minősüljön, valamint rendelkezzen érvényes regisztrációval az EPER felületén.

A részletes felhívás elérhető itt:

Előadó-művészeti szervezetek támogatása 2023.