Az év eleje sem eseménytelen a fesztiváléletben, tudja ezt jól minden kedves kolléga! Szeretnénk összefoglalni néhány fontosabb eseményt az elmúlt és az előttünk álló időszakra vonatkozóan.

MFSZ

Az elmúlt héten tartott évindító elnökségi ülés kiemelttémája volt a tagfelvétel. Sok új fesztiválszervező döntött a Szövetségünkhözvaló csatlakozás mellett. Az Elnökség minden jelentkezést egyesével megvizsgáltés döntött az adott jelentkező felvételéről, minek következtében 19 új tagotköszönthetünk a Magyar Fesztivál Szövetség tagjai! Örülünk afolyamatos bővülésnek! Az MFSZ rendes tagjainak száma múlt heti döntésértelmében 220 fölé nőtt.

NKA

A Kulturális Fesztiválok Kollégium nyílt pályázatának beadásihatárideje majd egy héttel eltolódott!

ÚJ beadási határidő 2019. január 28.

Szövetségünk folyamatosan dolgozik azon, hogy a hozzánkbeérkezett tagsági igazolási kérelmeknek eleget tegyünk! Amennyiben még nemigényeltek igazolást, de a leadandó pályázathoz szükséges kérjük, mihamarabb tegyékezt meg! Erre e hét szerdán délig van lehetőségük! (2019.január 23. 12.00)

tagsági igazolást ide kattintvaigényelhetnek

EFFE

Az előző év végén adtunk hírt arról, hogy elindult az EFFEúj fesztiválkatalógusa a festivalfinder.eu, ami egy összeurópai lajstrom akulturális fesztiválok területén. A festivalfinfer.eu-n a regisztráció ingyenes,a cél pedig, hogy minél több európai fesztivál regisztráljon és legyen jelenezen a platformon, hiszen így tud majd egy teljes Európát magába foglalóreleváns eszközzé válni az új portál, mint a közönség, mint pedig szakmaszámára.

Vannak tagjaink, akik már regisztráltak, akadnak, akik az előzőkét EFFE megmérettetésben való részvételnek köszönhetően automatikusanfelkerültek, de sokan még hiányoznak a névsorból!

A 2019/2020-as EFFE díj (EFFE Label és EFFE Award) nevezésiidőszaka már folyamatban van! A jelentkezés nagyon hasonló az eddigiekhez, deidéntől alapvető kritérium a festivalfinder.eu-n történő regisztráció! Csak ígylehet jelentkezni az EFFE minősítés megszerzésére!

Szövetségünk azon dolgozik, hogy a tagság számára minélinkább megkönnyítse a sok adminisztrációval járó adatszolgáltatásifolyamatokat. Tudjuk, hogy így is sok, de igyekszünk a lehető leginkábbmegkönnyíteni ezeket a szükséges feladatokat.

Ennek érdekében aSzövetségünknél regisztrált fesztiválokat automatikusan feltöltjük afestivalfinder.eu felületére is, ezzel egy újabb remek lehetőséget teremtve akülhoni közönség elérésére!

A folyamat egyszerű, mi az alap adatokattudjuk feltölteni a rendszerbe, amely rendszer minden regisztrált számára létrehoz egy felhasználói fiókot, amiben a saját magára vonatkozó információkatszerkesztheti. Ezután mindenki kap egy jóváhagyó levelet, amely az publikáláselőtti utolsó lépcsőfok. Ekkor van lehetőség minden információ módosítására.(angol nyelvű bemutatkozás megfogalmazása, esetleges hibák kijavítása) Végülpedig jóváhagyják saját maguk adatlapját, így az publikálásra kerül afestivalfinder.eu-n.

A hazai és az európai rendszerben érvényes regisztrációvalrendelkező fesztiválok számára ezután nyílik meg a lehetőség, hogy az EFFEminősítésért pályára léphessenek!

EFFE Minősítés jelentkezési határidő: 2019.február 20.

Mindenkinek nagyonsok sikert kívánunk a különböző pályázatok elnyerésében!

Amennyiben bármiben tudunk segíteni, örömmel állunkrendelkezésre!

üdvözlettel,

MFSZ elnökség nevében

Ági (fesztivalszovetseg@fesztivalszövetseg.hu| +3630 336 8211)

Gábor (kommunikacio@fesztivalszovetseg.hu| +3630 327 8611)