Rövid levélféle Gerendai Károlynak

Kedves Karcsi, 
őszinte gratula a tisztes jubileumi évért és a Pro Turizmus díjért mind a magam, mind a Magyar Fesztivál Szövetség nevében. 
A múlt században voltunk úgy egy páran, hogy – furcsa álmok megvalósításával – létrehoztunk, megteremtettünk apróbb, nagyobb szigeteket különös helyeken az őrültnek tűnő „megszállottak” szabadságával.
Te (és Müller Péter) a lehetetlent kísértettétek a sokak számára butaságnak tekintett ötlet csökönyös megvalósításával, és nem utolsósorban emberpróbáló kockázat vállalásával.
Aztán az álom életre kelt. A folyamatos kulturális „útonlevés” sok barátot kapcsolt a vállaláshoz, a „szigetvilág” egyre színesebb, dinamikusabb lett, a drukkerek mellett megjelentek persze az ellendrukkerek is.
De a „szigetérzés” megállíthatatlanná – trenddé és szlogenné is –  vált. 
A kezdeti ötletből nem akármilyen valóság lett! Unikális és multikulturális ügy, prosperáló üzleti vállalkozás, tankönyvanyag, szakdolgozat. Az Óperencián túl is híres fesztivál.
Persze a 25 év mégiscsak egy emberöltő, negyed század, tehát most egy újabb felvonás kezdődik majd. A „játék” tovább pörög, forog. Hozzáteszem: Veled …és mindenki örömére.

Ps.

Ezúton is köszönöm, hogy 30 igazgató/főszervező kollégánknak és barátunknak nyáron be- és megmutattad a fesztivált.

Üdv: Márta István

2017-10-20