A szakmai szervezetekkel nincs érdemi egyeztetés, a javaslatcsomagokra, amik be lettek adva, úgy tudom és látom, hogy érdemi válasz nem érkezett.

Novemberben dilemmáztunk, hogy lesz-e Kolorádó fesztivál, de végül arra jutottunk, hogy jó eséllyel lesz – ezt most is így gondoljuk. Nagyon izgalmas volt egyébként átalakítani az agyunkat, az idegrendszerünket, a kommunikációnkat és az egész gondolkodásunkat arra, hogy pozitívan kommunikáljunk, újraszervezni a csapatot, meg mindent. Nagyon jó látni, hogy mennyire jól működik mindez, hogy végre jó hangulat van. Nagyon jó ötletek vannak és programjavaslatok, a leszervezett két dátumból a korábbit lőttük be végül, a program pedig 95 százalékban készen van. 

Nem lehet járványkompatibilis fesztivált rendezni. Nyilván aki ott lesz, az be lesz oltva, a maszkviselés is biztos, hogy sokat segít. Ha nincs beoltva senki, értelemszerűen nem lehet járványkompatibilis fesztivált tartani.

Ha világossá lenne téve, hogy nagyjából meddig lehet számítani a korlátozásokra, és a döntéshozók azt mondanák, hogy akkor srácok, találjátok ki, hogyan tudna életszerűen megmaradni a rendezvényszektor, akkor biztos vagyok benne, hogy lenne arra idő, energia és szándék, hogy szakmai szervezetek, illetve vírusszakértők bevonásával kitaláljuk, hogyan is lehetne fenntartható és életszerű ez az egész középtávon, amíg le nem tudjuk győzni végleg ezt a vírust. De ehhez szándék kellene – ameddig pedig egyáltalán eljutnánk odáig, hogy a javaslatcsomagokat bárki elolvasná a döntéshozók részéről, addigra már vége lesz a járványnak.

A fentiek a Kolorádó fesztivál szervezőjének az interjújából valók. A kép pedig a fesztiválról.