“Több tízezer ember, a teljes könnyűzenei szakma kapna reális esélyt az újraindulásra, ha öt százalékra csökkenne a koncert- és fesztiváljegyek jelenlegi 27 százalékos áfakulcsa. Ezt állapította meg a Pricewaterhouse-Coopers (PwC) könyvvizsgáló és gazdasági tanácsadó cég tanulmánya, mely a Music Hungary Szövetség megbízásából készült el.”

Több szakmai szövetség részvételével tartott kerekasztal beszélgetés napirendjén szerepelt az MFSZ által is finanszírozott tanulmány javaslata.

“Kidolgoztak egy másik javaslatot is a fesztiválszövetséggel együtt. Eszerint akiknek legalább ötven százalékkal csökkent az éves bevételük, azokat a kieső bevételük húsz százalékával segítse ki az állam.”

A kerekasztal beszélgetésen jelen volt a magyar könnyűzene megújításáért felelős miniszteri biztos, aki teljes mellszélességgel támogatja az áfacsökkentést.

Ugyanaz az orgánum szólaltatta meg az MFSZ elnökét az oltási igazolvánnyal történő beléptetésekről.

“Nagy dilemma, hogy ez egyáltalán megvalósítható-e a fesztiválokat illetően, és azzal is számolni kell, hogy jelenlegi tudomásunk szerint a fiatalok oltása történik a legkésőbb, és sok fesztiválnak pont ez a réteg a célközönsége, nem beszélve az ezt kiszolgáló infrastruktúra kialakításáról.”

A képen a kerekasztalról tudósító cikket illusztráló MTI fotó a Tankcsapda koncertjéről.