Ezt szamárság lenne kihagyni!
A Szamárfül Családi Fesztivál, melyet évente a Zsolnay Kulturális Negyedben rendeznek meg, egy háromnapos varázslatos rendezvény, mely családok számára kínál felejthetetlen élményeket Pécs szívében. Ez az esemény tökéletes alkalmat teremt mind a helyi, mind pedig a városba látogató apróságoknak és a családtagjaink arra, hogy együtt éljék át a kultúra, művészet és szórakozás örömeit.

A fesztivál hangulata egyedülálló, ahol a Szamárfül elnevezésű esemény nevéhez méltóan számtalan kreatív és szórakoztató program várja a látogatókat. A rendezvény célja a családok közös szórakoztatása, miközben megmutatja Pécs gazdag kulturális és művészeti örökségét.

A Zsolnay Kultúrális Negyed pedig tökéletes házigazdája ennek a mesés rendezvénynek. Az impozáns épületek és a festői környezet csak tovább emeli a fesztivál varázsát. A résztvevők számára lehetőség nyílik felfedezni a negyed művészeti galériáit, múzeumait és egyéb kulturális helyszíneit is, így a Szamárfül Családi Fesztivál egyben lehetőség Pécs gazdag művészeti életének megismerésére is.
A háromnapos esemény során rendszerint a színpadokon és kisebb helyszíneken számos élőzenei produkció, színházi előadás és interaktív művészeti tevékenység, bábszínházi előadás, kreatív foglalkozás, várja a résztvevőket. A 2023 augusztusában megrendezett eseményen mintegy félszáz gyerekprogram volt látogatható.

Ez a fesztivál olyan közösségi esemény, amely összehozza a város lakóit és az ide látogatókat egy közös ünneplésre. Pécs ezen keresztül igazi színes és vibráló várossá válik, ahol a művészet, kultúra és családi szórakozás összeolvad, és mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást.