A tegnapi napon (november 11.) tartotta vezető választó ülését a Magyar Fesztivál Szövetség Művészeti tagozata. Az online formában szervezett titkos szavazás kiegészült egy találkozóval, ahol segítséget kaphatott mindenki a voksa leadásához.

A szeptemberi tisztújító közgyűlés tagozati ülésén két fesztiválvezető fogadta el jelölését a tagozatvezetői posztra, Oszkó-Jakab Natália (Kerekdomb Fesztivál) és Mészáros Zoltán (Veszprémfest), így közülük került ki az új vezető.
25%-os részvételi arány mellett a többség a Magyar Fesztivál Szövetség Művészeti tagozatának élére Mészáros Zoltánt választotta. Mészáros Zoltán a Veszprémfest és a Rozé Rilzling Jazz Napok alapítója, ötletgazdája és ügyvezetője valamint a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa 2023 főtanácsadója.

Az újonnan megválasztott tisztségviselő automatikusan bekerül a Szövetség elnökségébe, így sok pihenőre nincs idő, hiszen november 15-én ül újra össze az MFSZ vezetése, immáron majdnem teljes létszámmal.

Mészáros Zoltán – Veszprémfest

A 8 fős elnökség akkor lesz újra teljes, ha a Népművészeti és Hagyományőrző tagozat is megválasztotta új vezetőjét, amely szék azért üresedett meg, mert az eddigi tagozatvezetőt Szigetvári Józsefet az őszi tisztújító alelnöknek választották.