Aki szerepel az NTAK-ban (a betűszó föloldása az előző hírünkben), az emailen kapott tájékoztatást a “turisztikai térségek fejlesztésének állami feladatairól szóló törvény végrehajtásáról szóló 235/2019. (X. 15.) Korm. rendelet” tartalmáról. A lényeget a következő szövegrész tartalmazza:

“Amennyiben Ön is érintett a turisztikai attrakciók üzemeltetésében (pl. a szálláshelyen önálló működési engedéllyel rendelkező vendéglátó üzletet üzemeltet), kérjük, a jogszabályban foglalt időtartamon belül végezze el regisztrációs feladatait az NTAK-ban. Ezzel kapcsolatosan bővebb információkat az info.ntak.hu oldal Vendéglátás és Attrakció menüpontjai alatt talál. A regisztráció elvégzéséhez az info.ntak.hu honlap Segédletek menüpontjában elérhető Regisztrációs segédlet nyújt segítséget.”

Vajon ki érintett a turisztikai attrakciók üzemeltetésében? Erre nézve a megadott linket követve eljutunk a https://info.ntak.hu/attrakcio információs oldalhoz. A regisztrációra és adatszolgáltatásra kötelezett turisztikai attrakciók sorában a közfürdők, állatkertek és kalandparkok után a lista utolsó, 9. helyén található a zenés, táncos rendezvény a 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerint.

Az illető rendelet a következőképpen határozza meg a zenés, táncos rendezvényt:

“Rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, nem zártkörű, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó rendezvény, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni.”

Aki ebben magára ismer, akkor első lépésként regisztráljon az NTAK-ba.

A nyitókép a Héttorony Fesztivál honlapjáról való. Vajon ők is érintettek turisztikai attrakció üzemeltetésében?