A Magyar Fesztivál Szövetség, mint az EFFE pályázat hazai bonyolítója (EFFE Hub), örömmel adja közre, hogy az idei pályázaton több hazai fesztivál méretteti meg magát, mint a 2015-2016-os időszakban.

A trend pozitív, mert egyfelől mutatja, egyre gazdagodik a hazai fesztiválélet, másrészt rávilágít arra trendre, miszerint egyre több olyan szervező van hazánkban, akik magas színvonalú munkájuknak köszönhetően immár a nemzetközi porondon is megmutatják magukat.

A pályázatok további sorsát a hazai, majd pedig a nemzetközi zsűri fogja eldönteni az alábbi időbeosztás szerint:
Február a beérkezett pályázatok feldolgozásáról, összesítéséről szól, a formai követelmények ellenőrzésről, a befogadásról. Az érvényes pályázatok március elején kerülnek a magyarországi zsűri asztalára, nekik egy hónap áll rendelkezésükre, hogy elbírálják azokat és megtegyék javaslataikat az EFFE nemzetközi döntnökeinek. Az európai zsűrinek további egy hónap áll rendelkezésére, hogy a javaslatok alapján kiválasszák azon fesztiválokat, melyeknek a kiváló európai fesztivál minősítést (EFFELabel) odaítélik.
A minősített fesztiválok a névsora májusi EFFE kongresszuson kerül nyilvánosságra, amely találkozónak a wiesbadeni Rheingau Musik Festival ad otthont május 3. és 5. között.

Köszönjük mindenkinek az aktív részvételt a programban, nagyon sok sikert kívánunk a megmérettetésben! Idén nagyjából 36 magyar fesztiválért izgulhatunk. A létszám még csak részeredményként kezelendő, mert az EFFE központi rendszere a nagy számú utolsó pillanatos jelentkező okán még nem mindet tudott feldolgozni. Természetesen amint megkaptuk a hivatalos tájékoztatás a végleges jelentkezési létszámról, közzé tesszük.