Szívből ajánljuk figyelmetekbe a már tizenhatodik alkalommal megrendezett Országos Farsangi Fánkfesztivált, aminek a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház, 2024. február 9. és 10-én ad otthont.

A farsang egyik legnépszerűbb és legismertebb finomsága a farsangi fánk, melynek hagyománya egészen a 19. századig nyúlik vissza Magyarországon.

Kezdetben a Dunántúlon terjedt el, majd az ország más részein is szokássá vált farsangi időszakban. A fánk elkészítése egyszerű, ám gazdag ízvilágú édesség, melyet településeink, falvaink háziasszonyai számos módon készítenek el még napjainkban is.

A fánkfesztivál nem csupán gasztronómiai élményeket kínál, hanem szórakoztató és családi programokkal is várja a látogatókat. A rendezvény során február 10-én megrendezett programok között szerepel a karneváli felvonulás, gasztronómiai verseny, fánkkóstolás és vásár, kézműves termékek bemutatója, szépség- és egészségpont, valamint gyereksziget is. Emellett kulturális programok, koncertek és farsangi buli is színesítik az eseményt.

Az esemény további programjában szerepel a “0” napon, február 8-án a pálinkafőző fazekak és más pálinkás edények kiállítása a Thúry György Múzeumban, valamint farsangi véradás február 9-én a Nagykanizsai Vöröskereszt Véradó épületében.

A fánkfesztivál vendégeként a Super Troupers és a Desperado feat Timi is fellépnek, hogy még emlékezetesebbé tegyék az eseményt a résztvevők számára.