Az MFSZ elnöksége közvetlenül értesítette a szövetség tagjait az alábbiakról:

Fesztivál helytállás 2020: meghosszabbítjuk akciónk határidejét, tehát a javaslatokat április 20-ig (keddig) kérjük leadni. Az indoklás térjen ki rá, hogy a szóban forgó fesztivált hogyan érintette a járványhelyzet, és arra milyen kreatív megoldást talált. Elnökségünk az áprilisi ülésén szemlézi a javaslatokat és felkéri a kiválasztott fesztiválszervezőket, hogy prezentáció formájában mutassák be a közfigyelemre és elismerésre szolgáló tevékenységüket. A prezentációk beépülnek a következő közgyűlés programjába és körükből kerülnek ki a nívódíj várományosai, melyet az idén „Fesztivál helytállás 2020” címen oszt ki a Magyar Fesztivál Szövetség. Az ajánlásokat a javasolt fesztivál elnevezésével és az ajánlás néhány soros indoklásával erre a címre kérjük „Fesztivál helytállás 2020” tárggyal: fesztivalszovetseg@fesztivalszovetseg.hu

Tagdíjak: a Magyar Fesztivál Szövetség vezetősége határozott arról, hogy a pandémiás helyzetre való tekintettel a 2021-es tagdíjak 50%-át átvállalja, valamint a befizetés határidejét a második félévre halasztja. Reméljük, ezzel is tudjuk enyhíteni azon tagszervezeteink kárát, akik az elmúlt időszakban nehéz helyzetbe kerültek.

Regisztráció frissítés: kérjük azokat, akik 2020-ban bármilyen módon megtartották fesztiváljaikat, azok töltsék fel és frissítsék azokat a www.fesztivalregisztracio.hu – n.

Adategyeztetés: a fesztiváljainknál az elmúlt időszakban bekövetkezett gyakori változások miatt – a működésünk, a kommunikáció, de a tisztújítás érdekében is – szükségünk van egzakt adatokra, ezért kérjük, hogy az adategyeztetést ezt a linket követve tegyétek meg április 20-ig!

Közgyűlés: a tisztújító közgyűlésünket – ahogy azt már jeleztük – a fennálló törvények miatt februárról halasztanunk kellett. Érdekünk, hogy ez (és az éves beszámoló) mielőbb megtörténjék, de ezt csak a válsághelyzet feloldását követően tudjuk megtartani. Természetesen az előkészületeket időben megkezdjük és erről értesítünk Benneteket időben.